Paws Up груминг

Въпроси

Ушите на вашето куче могат да бъдат убежище за бактерии и дрожди. Някои кучета могат да изкарат целия си живот без проблеми с ушите и единственото необходимо е рутинно почистване на ушите след къпане. Други кучета имат хронично ушно заболяване и се нуждаят от многократно почистване и третирания на ден.Проблемите с ушите често могат да бъдат проследени назад до генетиката. Кучетата с висящи уши или косми в ушния канал са склонни да бъдат предразположени към проблеми с ушите, защото ухото просто не е изложено на толкова много въздух. Много хронични проблеми с ушите са признак на алергии. Ако вашето куче има излишни остатъци или неприятна миризма в ушите си, Вашият ветеринарен лекар вероятно ще предпише специални препарати за почистване на уши и лекарства.
Линенето при кучета е естествен физиологичен процес, който обикновено продължава през есента и пролетта. През зимата и лятото козината практически не пада. В същото време собствениците имат негативно възприятие за годишните периоди на линеене при кучета, когато козината покрива мебелите, пода и дрехите. За да ускорите процеса на косопад, можете да увеличите честотата на къпане и разресване на кучето.
Нередовното почистване на зъбите нанася необратими щети – възпалява венеца,който спира да държи и обхваща плътно зъба,зъбният камък избутва венеца и зъбът се оголва, непрестанните възпалителни процеси стапят костта и зъбът става подвижен и скоро след това пада.Загубата на зъби допринася за още по-бързо стапяне на костта и на околните зони. Не чакайте кучето да натрупа големи количества и да облече всички зъби,за да потърсите помощ.Още при първите признаци-лош дъх и пожълтяване в близост до венеца,направете почистване.
За повечето породи кучета е препоръчителнода се къпят всеки месец, а за породи като Йоркшир териер, Малтезер, Ши-тцу, Померан , чихуа – хуа, пинчер, мопс и др. всяка седмица или на 10 дни.
Когато кучетата прекарват доста време на открито, тичайки по различни твърди повърхности, включително бетон и асфалт, ноктите им постепенно се износват и те имат по-малко нужда от рязане на ноктите. Но днес, когато много извънградски и градски кучета все повече се затварят на закрито, когато собствениците им са на работа и тичат предимно по меки повърхности като тревни площи триене често липсва в ежедневието им и ноктите имат нужда от рязане.Дългите, неподдържани нокти не само изглеждат непривлекателни, но с течение на времето могат да нанесат сериозни щети на вашето куче (да не говорим за пода). Когато ноктите са толкова дълги, че постоянно докосват земята, те упражняват сила обратно в нокътното легло, създавайки болка за кучето (представете си, че носите твърде тясна обувка) и натиск върху ставата на пръстите. В дългосрочен план това всъщност може да подреди ставите на предния крак и да направи крака да изглежда сплескан и разкрачен.

Не намирате отговор на вашите въпроси?

Моля, не се колебайте да се свържете с нас с всякакви въпроси или притеснения, които може да имате.